Kod nas Vaše vrijeme ima posebnu vrijednost!

Maarlas Spa & Beauty

Med2Contour

Med Contour je kompjuterizovani uređaj koji radi na principu toplotne mikromasaže, vakum terapije i limfne drenaže. Tretmanima se postiže preoblikovanje tijela, zatezanje i učvršćivanje kože, peglanje neravnina na problematičnim regijama uzrokovanih celulitom.

Samo Med Contour koristi svjetski patentirani aplikator sa dvije međusobno usklađene ultrazvučne glave i vakum pumpom koja tokom ultrazvučnog djelovanja podiže tretirajuće masno tkivo i fiksira ga tačno između dva ultrazvuka postavljena pod uglom od 135 stepeni. Samo na taj način ultrazvuk djeluje fokusirano i tačno cilja masno tkivo u potkožju tretirajuće regije.

Svaka glava pušta jednak snop energije, u obliku slova V, pri čemu se maksimalna energija skuplja u špicu slova V, gdje se dobija najveća zagrijanost tkiva. Na taj način dobijamo isporuku energije koja je apsolutno sigurna za površinu kože i druga tkiva, bez nastajanja neželjenih efekata, a istovremeno u potkožnom tkivu gdje se nalaze masne ćelije, krakovi ultrazvučne energije se preklapaju pa je tu intezitet energije 4 puta veći.

Zbog toga Med2Contour može isporučiti više energije, na sigurniji način, tačno tamo gdje je potrebno u potkožnom tkivu. Med Contour je prvi uređaj u svijetu sa integrisanom sondom za limfnu drenažu, nudeći kompletan tretman bez rizika.

Med2Contour je dokazano najbolji tretman oblikovanja tijela na svijetu što potvrđuju brojne nagrade gdje Med2Contour ruši sve rekorde. To je neinvazivan, bezbolan, iznimno učinkovit i siguran tretman. Nema potrebe za anestezijom i operacijom. Prema riječima klijenata za vrijeme tretmana prisutan je osjećaj opuštajuće, tople masaže.

Svaka sesija obično traje 45-75 minuta (uključujući fotografije i mjerenja i ovisno o veličini područja liječenja). Rezultati koji se dobiju s Med2Contourom su slični rezultatima koji se dobiju s operativnom liposukcijom. Dok se držite životnog stila u skladu s dobivenim rezultatom, rezultati koje ćete ostvariti su trajni. U prosjeku oko 2,5 cm smanjenje opsega je vidljivo odmah nakon prvog tretmana iza kojeg pacijenti bez bolova mogu odmah nastaviti sa svojim aktivnostima. Važno je istaknuti da su rezultati postignuti u kliničkim studijima bili i do 20 cm smanjenje obima na pojedinom području tijela. Nema rezova, boli ni oporavka, a rezultat je zategnuto i oblikovano tijelo. Nema nikakvih poznatih kratkoročnih ili dugoročnih nuspojava povezanih s tretmanom.

Med2Contour je 100% siguran – Potvrđen od najrigoroznije agencije na svijetu za ispitivanje kvalitete medicinskih proizvoda – FDA approved! Područja koja se mogu tretirati su: donji dio leđa, trbuh, stražnjica, bokovi, noge, ruke te tvrdokorni celulit.

Ovaj tretman djeluje na uzroke – razbija membranu masnih stanica i oslobađa njihov sadržaj, dok kod celulita razbija vezivna vlakna što je osnova u uklanjanju celulita.

Dodatno efikasnim čini ga tretman limfne drenaže, koji slijedi nakon tretmana ultrazvukom, koja je od izuzetnog značaja za eliminaciju oslobođenih masti, pospješivanje cirkulacije i eliminaciju viška tekućine posebno kod celulita.

Tretman Med2Contour razvijen je kako bi pomogao umjereno do pretjerano pretilim muškarcima i ženama koji žude za boljom tjelesnom formom.

Med2Contour je trenutno jedini uređaj na svijetu koji omogućuje trajne rezultate! Svakom prvom tretmanu prethode konsultacije na kojima se detaljno pregledava kritično područje, fotografira i mjeri, kako bi se kasnije mogao pratiti napredak. Osim pregleda trenutnog stanja procjenjuje se broj potrebnih tretmana za postizanje očekivanih rezultata. Za najbolje rezultate potrebno je napraviti do 5 tretmana. Za veoma velika ili tvrdoglava područja masnih naslaga i celulita potrebno je do deset tretmana.

Za optimalan uspjeh i dugotrajne rezultate Med2Contour tretmana važna je i saradnja pacijenta u provođenju zdravih životnih navika – pravilna prehrana, uzimanje dovoljno tekućine i primjerena svakodnevna fizička aktivnost. Stoga obratite pažnju na sljedeće: važno je da tri dana nakon tretmana u prehrani izbjegavate sve ugljikohidrate. Ukoliko bi se konzumirali brzo iskoristivi ugljikohidrati postoji rizik da se otpuštena masnoća u tijelu pohrani na drugom mjestu. Nakon tri dana razina masnoća se smanji te se ugljikohidrati mogu ponovno konzumirati do idućeg tretmana.

Tretman se ne preporučuje ljudima koje imaju bolesti srca ili krvožilnog sistema, imaju ugrađen pacemaker, boluju od tromboze, trebaju transplantacije organa, ženama koje su trudne ili doje te pojedincima s metalnim protezama ili bilo kojom ozbiljnom bolešću, ali i onima koji uzimaju lijekove za snižavanje razine lipida ili antikoagulantne lijekove.

  • Siguran, djelotvoran, ugodan
  • Nema opekotina, modrica, niti bilo kakvih promjena na koži
  • Rezultati vidljivi ODMAH nakon prvog tretmana
  • Gubitak obujma mjeri se u centimetrima
  • Potpuno siguran – odobren od strane FDA
  • Ne zahtjeva posebnu pripremu i nakon tretmana možete se vratiti svojim uobičajenim aktivnostima

Oznake: med2contour, ljepota i zdravlje, maarlas sarajevo, salon ljepote, preoblikovanje tijela, zatezanje tijela, učvršćivanje kože