Kod nas Vaše vrijeme ima posebnu vrijednost!

Maarlas Spa & Beauty

Dermatološko-kozmetički pristup

Vaša koža je jedinstvena kao i vi i stoga se u našem centru svakom klijentu pristupa osobeno i vrši se detaljna analiza Vaše kože prije odabira tretmana.

U zavisnosti od sezone, trenutne životne situacije i spoljašnjih utjecaja Vaša koža ima različite potrebe. Sa najnovijom tehnologijom mjerenja iMetric Thalgo uređajem precizno možemo odrediti Vaše individualno stanje kože za samo 10 minuta. Profesionalno osoblje vrši mjerenje 10 parametara na osnovu kojih dobivamo prijedlog odgovarajućeg tretmana i preporuku za program lične njege što svakako može poboljšati stanje Vaše kože na trajnom nivou.

Saznajte više o istinskom stanju vaše kože – sa iMetricom, inovativnim Thalgo analizatorom kože!

Vaša koža će Vam zauvijek biti zahvalna ako joj date samo što još uistinu treba, a uz iMetric analizator kože i stručne savjete našeg osoblja znat ćete šta je to.

U našem centru koristimo najkvalitetniju kozmetiku brendova Thalgo, Reviderm, Dr. Hauschka i Weleda.

Parametri koji se analiziraju su:

  • Vlaga
  • Sebum
  • Pore
  • Tekstura kože
  • Blistavost
  • Crvenilo
  • Bore
  • Pigmentne tačke
  • Elastičnost
  • Cellulit

i mnogo toga više…

Oznake: Dermatološko-kozmetički pristup, iMetric Thalgo, analiza kože, prirodna kozmetika ,ljepota i zdravlje, maarlas sarajevo, salon ljepote,

Thalgo

Thalgov centar za istraživanje sarađuje sa renomiranim fikolozima i neprikosnoveni je predvodnik sa više od 50 utvrđenih morskih esenci, koje su izdvojene i koncentrisane u ekskluzivnim sastojcima Thalgovih proizvoda. Proizvodi stvoreni u Thalgovim laboratorijama su izrađeni u skladu sa strogim standardima, predstavljaju pravi koncentrat morske efektivnosti, nudeći krajnje čulno iskustvo, profesionalnu nadmoć i izuzetnost svojim korisnicima.

Reviderm

REVIDERM je sustav za njegu kože koji dolazi iz Njemačke i temelji se na najnovijim istraživanjima moderne dermatologije i kozmetologije. Vlastiti mehanizmi zaštite kože se uz pomoć REVIDERM dermokozmetike jače aktiviraju te reagiraju brže. Na taj način prirodni procesi regeneracije kože se stimuliraju te se proces starenja usporava. REVIDERM usklađuje inovativnu znanost sa snagama prirode kako bi postigao najvišu kvalitetu.

Dr. Hauschka

Bečki hemičar Dr. Rudolf Hauschka osnovao je 1935. godine u mjestu Ludwigsburg kompaniju WALA, kako bi proizvodio prirodne lijekove za antropozofsku terapiju i dijetetske ljekovite preparate, potpuno novim ritmičkim procesom i sa idejom da “podrži iscjeljenje čovjeka i zemlje”. Dr.Hauschka kozmetika postoji i razvija se od 1967. Certifikovana je prirodna kozmetika s više od 100 različitih preparata za njegu lica i tijela. Pri proizvodnji ove kozmetike upotrebljavaju se sastojci ..

Weleda

Naziv Weleda, predstavljen je 1928. godine, a potiče od imena germanske iscjeliteljke i proročice Velede. Rudolf Steiner je dizajnirao logo, koji se i danas koristi. On sadrži Asklepijev štap i zmiju – prikaz simbolički i mitološki povezan sa liječenjem i ozdravljenjem. Oko njih nalazi se simbol davanja i primanja koji asocira na medicinski i socijalni pristup Welede. U svim fazama izrade proizvoda, Weleda aktivno čuva prirodnu sredinu. Biljne sirovine koje ne mogu dobiti u vlastitim vrtovima, dobijaju ili ..