Kod nas Vaše vrijeme ima posebnu vrijednost!

Maarlas Spa & Beauty

Japanska metoda iscrtavanja obrva – Microblading

Microblading je metoda koja je napravila veliku revoluciju po pitanju uljepšavanja obrva. Savršeno rješenje ako su vaše prirodne obrve zbog nestručnog čupanja prestale rasti, niste zadovoljni oblikom, prerijetke su i dosadilo vam je jutarnje crtanje. Idealno rješenje za rijetke i svijetle dlačice! Prirodan oblik obrva je onaj oblik s kojim smo rođeni, netaknute, neočupane i često spojene, ali to je daleko od onog čemu se u današnje vrijeme teži.

U ovoj metodi se ne koristi aparat, već se dlačice iscrtavaju u kožu jako plitko posebnim nožićem. To je postupak kojim se iscrtava dlačica (obrva) u smjeru rasta prirodne obrve. Pigment se aplicira u površinski sloj epiderma i veže za ćelije tog sloja kože i samim tim traje onoliko koliko i same ćelije. U postupku se koriste mineralne boje, koje su netoksične i hipoalergene. Osnovni princip ove metode iscrtavanja obrva je da se u trajnoj varijanti ne stvara efekt šminke, već se stvara prirodan izgled obrva. Dlačice se ucrtavaju uz prirodne dlačice bojom koja se ne razlikuje od postojećih. Rezultat je toliko prirodan da je razlika između prirodne i iscrtane dlačice gotovo neprimjetna.

Tretman započinje pregledom prirodnih obrva i razgovorom o željenim obrvama. Vaše dlačice se ne čupaju niti briju, uklanjaju se samo one koje su van željenog oblika, ostatak ostaje, a crtanje se vrši između njih, kako bi se maksimalno iskoristila svaka dlačica. Zatim posebnim šestarom mjerimo simetriju lica i tim postupkom dolazimo do 100% željenih obrva. Nakon određivanja oblika bira se boja prema prirodnoj boji kose. Postupak samog crtanja je gotovo bezbolan, te nakon tretmana nema natečenosti. Tretman traje cca 1 sat. Neposredno nakon tretmana obrve će biti guste, i puno tamnije od konačnog rezultata. Obaveznom korekcijom nakon 2-3 tjedna, mogu se ispraviti male nepravilnost, dodati boja i gustoća. U praksi je moguće napraviti i više korekcija, što uvjetuje tip kože. Nakon tjedan dana iscrtane obrve se smanje 10-15%, a izgubi se i do 40 % boje. Nakon tretmana klijentica dobiva uputstva o posttretmanskoj njezi. Ne preporučuje se 7 dana izlaganje Suncu, solariji, saune, bazeni, agresivni tretmani lica, puder i šminka preko obrva. Higijena pri japanskom iscrtavanju obrva je na najvišem nivou! Sve što se koristi u radu je za jednokratnu upotrebu i sterilno. Ne postoji mogućnost alergije na pigmente. Sam tretman iscrtavanja dlačica je skoro pa bezbolan, tako je i trenutna bol najsličnija čupkanju dlačica.

Boja obrva bi trebala biti jednaka ili nijansu-dvije svjetlija ili tamnija od prirodne boje vaše kose. Ako ste brineta, obrve mogu biti nijansu svjetlije, ako ste plavuša-nijansu, dvije tamnija.