Kod nas Vaše vrijeme ima posebnu vrijednost!

Maarlas Spa & Beauty

Dr. Hauschka

Bečki hemičar Dr. Rudolf Hauschka osnovao je 1935. godine u mjestu Ludwigsburg kompaniju WALA, kako bi proizvodio prirodne lijekove za antropozofsku terapiju i dijetetske ljekovite preparate, potpuno novim ritmičkim procesom i sa idejom da “podrži iscjeljenje čovjeka i zemlje”. Iskoristio je snagu prirodnih suprotnosti, ritmičku izmjenu svjetla i tame, topline i hladnoće, kretanja i mirovanja.

Postupak koji je razvio Rudolf Hauschka, a u kojem se preparati proizvode bez alkohola kao konzervansa, privukao je i Elisabeth Sigmund, čije su originalne ideje o načinima njege kože, šezdesetih godina prošlog stoljeća, dovele do nastanka Dr. Hauschka kozmetike.

Dr.Hauschka kozmetika postoji i razvija se od 1967. Certifikovana je prirodna kozmetika s više od 100 različitih preparata za njegu lica i tijela. Dr. Hauschka kozmetika podstiče već postojeću aktivnost kože, njenu sposobnost da se samostalno obnavlja, te jača sopstvene obrambene snage.

Pri proizvodnji ove kozmetike upotrebljavaju se sastojci iz biodinamičkog ili kontrolisanog biološkog uzgoja, što podstiče i čuva plodnost tla i raznolikost vrsta. Zbog toga njihov vrt sa skupocjenim ljekovitim biljkama, koji je nekada bio močvarna livada, danas posjeduje certifikat Demeter, a svi proizvodi imaju Natrue certifikat.

Sastojci iz prirode, pažljivo izabrane ljekovite biljke, sopstveni koncept obrade i jedinstvena misao vodilja – sve to karakteriše Dr.Hauschka kozmetiku i koncept njege na sljedeći način: koža posjeduje sopstvenu snagu hranjenja i regeneracije, a kozmetika je u tome mora podržati. To čini jedinstvenost Dr.Hauschka kozmetike.

Bademovo i jojobino ulje, dragocjeni ekstrakti ljekovitih biljaka poput zečije djeteline i potočarke, kao i etarska ulja – ovi visokovrijedni sastojci samo su mali dio onog što Dr.Hauschka linija za njegu lica može ponuditi od prirodnih sastojaka. Osjetite blagotvorno djelovanje ovih preparata na vašoj koži i svakodnevno uživajte u prirodnoj i holističkoj njezi.

Svi znamo šta sve mora da radi naša koža kako bi brinula o nama. Ona nas brani od štetnih supstanci iz okruženja. Ona sadrži nervne završetke koji nam omogućuju da osjećamo. Ona reguliše temperaturu i vlažnost našeg tijela.

Dr. Hauschka proizvodi za njegu formulisani su tako da podrže vašu kožu kako bi ona izgledala svježe, gipko i lijepo dok obavlja svoje neophodne prirodne funkcije. Bilo da hidratiziraju kožu, umiruju je ili upijaju višak masnoće kako bi održali kožu suhom, Dr. Hauschka proizvodi za njegu kože njeguju, hrane i štite vašu kožu kako biste izgledali blistavo, aktivno i vitalno.

Oznake: Dr. Hauschka, Dr. Hauschka sarajevo, ljepota i zdravlje, maarlas sarajevo, salon ljepote, prirodna kozmetika, hidratacija kože