Kod nas Vaše vrijeme ima posebnu vrijednost!

Maarlas Spa & Beauty

Neinvazivno zatvaranje kapilara

Lightwave omogućuje zatvaranje kapilara tako što svjetlost koju emitira sonda utječe na crvenu boju. Također je moguće zatvoriti kapilare koji su u plavoj ili plavo-ljubičastoj boji. Ovo je progresivna procedura za zatvaranje kapilara na licu i tijelu.

Neinvazivno, bezbolno i ne izaziva iritaciju. Prosječan broj tretmana ovisi o pojedinačnom slučaju 3-5, ponavljano svakih 5-7 dana.

Važno je da koža prije tretmana nije osunčana, jer se smanjuje efikasnost i povećava rizik neželjenih reakcija na koži. Potrebno je izbjegavati izlaganje suncu 6 sedmica prije tretmana.

Koža nakon tretmana bude blago crvena i ponekad blago otečena u narednih nekoliko sati, obično dva do tri a najviše 24 sata. Nakon tretmana potrebno je izbjegavati nanošenje hemijskih supstanci direktno na kožu (kreme, dezodoransi, parfemi, kozmetičke maske), prati kožu samo blagim sapunom i mehanički ne iritirati tretirano područje 24 sata. Takođe, nakon tretmana, veoma je važno ne izlagati se sunčevim zracima i ne odlaziti u solarij. Koža se može prekriti šminkom nakon 24sata poslije tretmana. Strogo se zabranjuje izlaganje suncu mjesec dana nakon tretmana, potrebno je koristiti kreme sa zaštitnim faktorima kako bi se spriječila pojava hiperpigmentacije.
Odmah nakon tretmana može se nastaviti sa svakodnevnim aktivnostima.

Tretman se ne preporučuje osobama sa infekcijama na mjestu tretmana i trudnicama.