Kod nas Vaše vrijeme ima posebnu vrijednost!

Maarlas Spa & Beauty

Fotopomlađivanje

Fotopomlađivanje sa Cerri IPL Lightwave Advanced zasnovano je na biostimulaciji tkiva koje se revitalizira i tonizira, te se stimuliraju vlakna kolagena i elastina. To dovodi do zaglađivanja i učvršćivanja kože te poboljšanja izgleda. Vraća zdravi ton kože i pospješuje ujednačenje boje kože. Koža postaje elastična a bore se smanjuju. IPL tretmani za pomlađivanje također se preporučuju za kožu ruku. Može se koristiti kako kod starijih tako i kod mlađih osoba u preventivne svrhe.

Namjenjeno za osobe koje su u potrazi za zdravijim i mlađim izgledom kože lica, a koje su strpljive da postepeno stiču sve bolje rezultate, kao i osobe koje bi se teško odlučile da pristupe hirurškim metodama a žele da se podmlade.

Prednosti foto pomlađivanja:

Tretmani poboljšavaju ton kože, smanjuju kapilare, smanjuju eritem, ujednačuju boju kože,
regeneriraju kožu, potiču obnovu stanica, depigmentiraju, pomažu izlječenju akni.

Efekti su vidljivi već poslije drugog tretmana i konstantno se poboljšavaju sa svakim novim tretmanom. U narednih par mjeseci stanje se svakim danom poboljšava. Nakon tretmana kolagen se regeneriše i stanje hidriranosti i tonusa kože postaje sve bolje. Koža postaje zategnutija, elastičnija, izjednačene boje i izrazito meka na dodir.

Efekti podmlađivaja su trajni. Tretman je bezbolan i prijatan. Odmah nakon tretmana može se nastaviti sa svakodnevnim aktivnostima. Nanosite kremu sa zaštitnim faktorom najmanje 15 u toku dana. Moguće crvenilo nakon tretmana je blago i prolazi unutar nekoliko minuta do nekoliko sati.

Razmak između tretmana treba biti 15 dana.